Muokkaa kuvaa

Nykyisin kuvien sähköiseen muokkaukseen on tarjolla jos jonkinnäköisiä sovelluksia, jotka tarjoavat ammattimaisia työkaluja laidasta laitaan täydellisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Kuvaa voi säätää pikkiriikkisiä yksityiskohtia myöten juuri sellaiseksi kuin itse haluaa. Säädöillä kuvan tunnelmaa voi muuttaa juuri haluamakseen ja otoksesta saa entistäkin vaikuttavamman. Näin mediataiteen luominen onnistuu kätevästi ja taideteoksista tule tinkimättömän kauniita.

Moni valokuvauksen ammattilainen vannoo Photoshopin nimeen henkeen ja vereen. Tämä valokuvien ja videoiden muokkaukseen tarkoitettu sovellus tarjoaa markkinoiden kattavimmat työkalut tinkimättömään laatuun.

Rajaustyökalut

Photoshopin rajaustyökalut mahdollistavat teoksen rajaamisen juuri sen kokoiseksi kuin haluat. Ohjelmaan voi syöttää haluamasi mitat tai mittasuhteet, minkä jälkeen voit valita alkuperäisestä kuvasta sen osan, jonka haluat säilyttää. Tämä ominaisuus on hyödyllinen silloin, kun kuvasta halutaan rajata jotakin pois tai silloin kun tarvitaan juuri tietyn kokoinen kuva jotakin käyttötarkoitusta varten.

Valitsintyökalut

Älykkäät valitsintyökalut mahdollistavat kuvan tietyn osan valitsemisen. Voit valita vapaan työkalun tai sellaisen, joka valitsee samansävyisiä pikseleitä, jolloin saat helposti eriteltyä kuvasta vaikka taustan tai hahmon. Kun kuvasta eritellään jokin osa, voidaan sitä helposti muokata erikseen muista esimerkiksi säätämällä värejä tai monistamalla. Tänä mahdollistaa muun muassa värillisen osan jättämisen muuten mustavalkoiseen kuvaan. Myös valmiiksi muotoiltuja valitsintyökaluja on olemassa, jos kuvasta halutaan valita vaikkapa neliön muotoinen alue. Valitun alueen reunat voi pehmentää, mikä mahdollistaa vaikkapa hiusten tai karvan saumattoman valitsemisen.

Värisäädöt

Photoshop tarjoaa kuvan värien säätämiseen erittäin yksityiskohtaiset työkalut. Valittua väriä voi syventää, kirkastaa tai muuttaa toiseksi säädöillä. Mustien ja valkoisten pikseleiden määrää voi säätää haluamallaan tavalla, jolloin kuvan kirkkautta tai valoisuutta voi muuttaa. Väritasapainoa voi säätää yksityiskohtaisesti, millä voidaan vaikuttaa tunnelmaan. Valoisuutta ja kontrastia voi säädellä rajattomasti. Sävyjä voi muutella ilman rajoja. Kuvan voi yös muuttaa mustavalkoiseksi, jolloin pikseleiden tummuutta ja vaaleutta voi edelleen säätää väreittäin. Nämä työkalut mahdollistavat muun muassa uusien hiusvärien testaamisen tai tietyn värin painottamisen kuvassa.

Kirjoitustyökalut

Photoshop tarjoaa mainiot työkalun mainoksen tai julistetaiteen tekemiseen, sillä kuvien päälle voi kirjoittaa tektiä ja sitä voi muunnella lähes rajattomasti. Netistä voi ladata ilamiseksi tuhansittain fontteja, joten niitä löytyy joka tarkoitukseen. Tekstin kokoa ja sijantia voi säätää haluamallaan tavalla. Siihen pystyy lisäämään haluamiaan efektejä, kuten varjoa missä kulmassa tahansa, syvyyttä, tekstuuria, rajauksia tai hehkua missä tahansa värissä.

Muototyökalut

Muotovalitsimet mahdollistavat tietyn muotoisen alueen valinnan kuvasta, jolloin sitä voidaan muokata erikseen muusta kuvasta.

Leimasintyökalu

Kaikki ovat varmasti törmänneet Photoshop -kohuihin, kun lehtiä on syytelty julkkisten kuvien muokkauksesta. Usein tähän on todennäköisesti ainakin osasyynä leimasintyökalu, joka mahdollistaa pikseleiden monistamisen. Tällä mahdollistetaan esimerkiksi täydellisen ihon luominen, sillä ihosta voidaan kopioida puhdas kohta ja sitä voidaan monistaa koko kasvojen alueelle. Myös taustaa voidaan jatkaa niin, että saadaan ylimääräiset osat vaikkapa ihmisvartalosta piiloon, ja näin voidaan saada luotua vaikkapa kapea vyötärö. Leimasimella voidaan myös saavuttaa lisää volyymiä vaikka hiuksiin tai ripsiin tai piilottaa kasvojen tai vartalon ihon epätäydellisyyksiä tai vaikkapa vaatteiden tai taustan ryppyjä.

Kerrokset

Kerrokset mahdollistavat kuvan eri osien muokkauksen erillään muista. Tällöin eri osia voidaan säädellä muista riippumatta ja niiden järjestystä voidaan säädellä halutusti. Kerroksia voidaan myös monistaa. Kerroksilla leikkiminen mahdollistaa esimerkiksi mustavalkoisen kuvan värilliseksi jätetyt kohdat, vaikkapa silmät, kun muut kerrokset muutetaan mustavalkoisiksi, paitsi ylimmässä kerroksessä olevat erillään olevat silmät. Kerroksia voi lisätä loputtomiin, ja monet Photoshopin versiot lisäävät niitä myös automaattisesti.